Muziek in de Emmaüskerk!

Een aantal keer per jaar vinden in de Emmaüskerk de zogenaamde Emmaüsconcerten.  plaats. Mooie muziek, gespeeld door getalenteerde musici. Vooraf kunt u genieten van een kopje koffie en na afloop is er weer gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een drankje. De concerten vinden plaats op woensdagmorgen of zaterdagmiddag. De toegang is gratis, er is een deurcollecte.

 


Eerstvolgende concert

Op zaterdagmiddag 28 oktober treedt het duo Chris van de Kuilen, piano, en Cameron Miller,saxofoon, op. Zij bieden een afwisselend programma van klassieke en moderne muziek. Chris enCameron houden – naast klassieke muziek – van uitdagende moderne muziek en brengen die metpassie ten gehore. Toehoorders van hun concerten zijn ontroerd en verrast door het repertoire enhun vertolking ervan. Kom luisteren naar dit bijzondere duo.

Aanvang concert 16:00 uur

 

 

 

Recente concerten

Op 18 maart 2017 gaf Vocaal Ensemble Melos een concert  in samenwerking met Cellokwartet Wiriavier. Soliste was de sopraan Caroline Spanjaard. Het geheel stond onder leiding van dirigent Lucas Vis. Melos, dat in 2016 werd opgericht en bestaat uit zes sopranen en zes alten, zette op deze middag met grote gedrevenheid en liefde  de eeuwenlange traditie van vrouwenkoorzang voort.  Zij zongen onder andere liederen van Robert Schumann, Francis Poulenc en Assemble, all ye maidens uit de Seven part songs van Gustav Holst. Caroline Spanjaard zong twee liederen van Pieter Warlock. Wiriavier trad zelfstandig op met Bach en Bruckner en daarnaast ook als begeleidend ensemble.


Op zaterdagmiddag 29 oktober 2016 stond het kerkorgel centraal. Aanleiding was de grondige revisie van het orgel in het voorjaar van 2016. Niemand minder dan Pieter-Jelle de Boer was de organist. Hij speelde werken van onder andere J.S. Bach, W.A. Mozart, Max Reger en Jehan Alain. Voor geïnteresseerden was er vooraf een toelichting op de renovatie van het orgel. http://www.pieterjelledeboer.nl

Op 5 maart trad het 60 leden tellende koor Synoidos uit Sittard op met de Passiecantate ‘Who is this King?’. Deze passiecantate - gecomponeerd door Lloyd Larson en Joseph Martin -  vertelt  het passieverhaal op een eigentijdse wijze. Het 10 liederen tellende werk werd ondersteund met beelden en afgewisseld met gesproken teksten. Daarnaast zong het koor werken van John Rutter, Mark Hill (met cellobegeleiding) en Ola Gjeilo. Het geheel stond onder leiding van Nadia Loenders.

Op 18 november 2015 trad het Strijkkwartet Chika op. Zij speelden naast Bach, Dvorak en Borodin ook een aantal Tango’s van Michael McLean.

 

 

Op 3 juni 2015 speelde Cellokwartet Wiriavier met een divers programma werken van Bach tot Beethoven en Tchaikovsky, Piazzolla en Arvo Pärt, met toelichting van cellist Lucas Vis. 

Inloggen voor leden
Op zoek naar God?

Vraagt u zich af wat de kernpunten van het christelijk geloof zijn? Wilt u graag eens met iemand van gedachten wisselen over geloof en leven?

Neem gerust eens contact met ons op voor een persoonlijk gesprek met iemand uit onze gemeente

Live meeluisteren

Onze diensten worden via internet uitgezonden Klik op bovenstaande afbeelding om direct mee te luisteren.

Kerkdienst meemaken?

Op zondag hebben we  om 10.00 een kerkdienst. U bent van harte welkom!

Lees meer over onze kerkdiensten