Emmaüslezing 'Voltooid leven'.


Op 9 april vond de eerste Emmaüslezing plaats over het thema ‘voltooid leven’. Prof.dr. Maarten Verkerk verkende tijdens deze lezing het fenomeen ‘voltooid leven’. Wat speelt er bij ouderen die hun leven als voltooid ervaren? Verkerk vertelde enkele verhalen van ouderen en gaf een nadere analyse. Daarna stelde hij de vraag aan de orde wat de taak van de overheid is: moet zij dit soort doodswensen faciliteren? Hij sloot af met de vraag waar de uitdaging voor kerk en samenleving liggen.  

In de bijlage treft u de presentatie aan.

Inloggen voor leden
Op zoek naar God?

Vraagt u zich af wat de kernpunten van het christelijk geloof zijn? Wilt u graag eens met iemand van gedachten wisselen over geloof en leven?

Neem gerust eens contact met ons op voor een persoonlijk gesprek met iemand uit onze gemeente

Verhuur Emmauskerk

De Emmaüskerk in Eindhoven is een sfeervol, karakteristiek gebouw dat naast kerkelijke activiteiten ook voor allerlei andere activiteiten te gebruiken is. Na een grote renovatie is het gebouw helemaal aangepast aan deze tijd. De verschillende zalen zijn uitgerust met moderne voorzieningen (geluid- en lichtinstallatie, beamers e.d.).  Wilt u meer weten over het verhuur van dit prachtig gebouw kijk dan hier voor meer informatie.

Live meeluisteren

Onze diensten worden via internet uitgezonden Klik op bovenstaande afbeelding om direct mee te luisteren.

Of live meekijken

Bekijk via de deze link de dienst live mee, alsof u zelf in de zaal van de Emmaüskerk aanwezig bent. Wel eerst even inloggen voordat u de link volgt.

Kerkdienst meemaken?

Op zondag hebben we  om 10.00 een kerkdienst. U bent van harte welkom!

Lees meer over onze kerkdiensten