Muziek in de Emmaüskerk!

Een aantal keer per jaar vinden in de Emmaüskerk de zogenaamde Emmaüsconcerten.  plaats. Mooie muziek, gespeeld door getalenteerde musici. Vooraf kunt u genieten van een kopje koffie en na afloop is er weer gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een drankje. De concerten vinden plaats op woensdagmorgen of zaterdagmiddag. De toegang is gratis, er is een deurcollecte.

Eerstvolgende concert

Op zaterdagmiddag 16 november 2019 zal de Cantorij van de Theologische Universiteit in Kampen een concert verzorgen. De datum valt precies tussen Allerzielen (RK) en Eeuwigheidszondag (protestants) en inspireerde tot een programma dat de verbinding tussen deze twee gedenkdagen legt. Werken van onder andere Buxtehude, Rutter en de Amerikaanse componist Lauridsen zullen door dit kleine koor met prachtige stemmen vertolkt worden, samen met organist Carl Visser. Het geheel staat onder leiding van dirigent/organist Sander van den Houten.

Concert van 16:00 – 17:00 uur 
Vanaf 15:30 uur inloop met koffie, na afloop ontmoeting met een drankje

Recente concerten

Het Emmaüsconcert op 16 februari 2019 was opnieuw een groot succes. Het Colori Ensemble met Rianne, Wilma en Arjan Jongsma (fluit, hobo en marimba) bracht een toegankelijk en afwisselend programma. Zij speelden werken van onder andere Bach, Piazzolla en Bartók en de Friese componist Sipke Hoekstra, die speciaal voor dit ensemble heeft geschreven. Ongeveer 170 bezoekers genoten van deze getalenteerde musici en het programma dat zij brachten!

Het Vertelconcert op 27 oktober 2018 had als thema: Russische componisten onder Stalin, met als centrale figuur Dmitri Sjostakovitsj. Zijn cellosonate werd vertolkt door Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano). De acteur was Rens van Hoogdalem. De aangrijpende muziek kwam extra tot zijn recht door de sfeer die de acteur wist neer te zetten. Naast werken van Sjostakovitsj werden composities gespeeld van Tsjajkovski, Prokofjev en Stravinsky. Een bijzonder concert.

Op zaterdag 10 maart 2018 werd het Emmaüsconcert verzorgd door violist David Ernst begeleid door Rob van Heck op de vleugel. Het was een concert met melodieuze muziek van onder andere Schubert, Schumann, De Falla en Beethoven. Naast het samenspel bracht Rob een nocturne van Chopin ten gehore en vertolkte David twee delen uit een sonate van Bach voor vioolsolo. Veel gasten hebben ervan genoten.

Op zaterdag 28 oktober gaven de Nederlander Chris van de Kuilen en de Australiër Cameron Miller een concert in de Emmaüskerk. Chris op de vleugel, die voor het eerst tijdens een Emmaüsconcert bespeeld werd - het instrument was dit voorjaar aangeschaft! De pianosolo met muziek van Granados was zowel krachtig als fragiel. Cameron op saxofoon, waarbij hij op drie verschillende instrumenten speelde, de sopraansaxofoon, de alt- en de tenorsax. Dit concert bood een bijzondere kennismaking met de saxofoon als klassiek instrument. De vele klankkleuren waren verrassend. Ze speelden klassieke en moderne muziek. Naast de toelichting werden er ook beelden op de beamer vertoond passend bij de sfeer van de muziek. Twee getalenteerde musici, samen een duo met passie.

Op 18 maart 2017 gaf Vocaal Ensemble Melos een concert  in samenwerking met Cellokwartet Wiriavier. Soliste was de sopraan Caroline Spanjaard. Het geheel stond onder leiding van dirigent Lucas Vis. Melos, dat in 2016 werd opgericht en bestaat uit zes sopranen en zes alten, zette op deze middag met grote gedrevenheid en liefde  de eeuwenlange traditie van vrouwenkoorzang voort.  Zij zongen onder andere liederen van Robert Schumann, Francis Poulenc en Assemble, all ye maidens uit de Seven part songs van Gustav Holst. Caroline Spanjaard zong twee liederen van Pieter Warlock. Wiriavier trad zelfstandig op met Bach en Bruckner en daarnaast ook als begeleidend ensemble.


Op zaterdagmiddag 29 oktober 2016 stond het kerkorgel centraal. Aanleiding was de grondige revisie van het orgel in het voorjaar van 2016. Niemand minder dan Pieter-Jelle de Boer was de organist. Hij speelde werken van onder andere J.S. Bach, W.A. Mozart, Max Reger en Jehan Alain. Voor geïnteresseerden was er vooraf een toelichting op de renovatie van het orgel. http://www.pieterjelledeboer.nl

Op 5 maart trad het 60 leden tellende koor Synoidos uit Sittard op met de Passiecantate ‘Who is this King?’. Deze passiecantate - gecomponeerd door Lloyd Larson en Joseph Martin -  vertelt  het passieverhaal op een eigentijdse wijze. Het 10 liederen tellende werk werd ondersteund met beelden en afgewisseld met gesproken teksten. Daarnaast zong het koor werken van John Rutter, Mark Hill (met cellobegeleiding) en Ola Gjeilo. Het geheel stond onder leiding van Nadia Loenders.

Op 18 november 2015 trad het Strijkkwartet Chika op. Zij speelden naast Bach, Dvorak en Borodin ook een aantal Tango’s van Michael McLean.

 

 

Op 3 juni 2015 speelde Cellokwartet Wiriavier met een divers programma werken van Bach tot Beethoven en Tchaikovsky, Piazzolla en Arvo Pärt, met toelichting van cellist Lucas Vis. 

Inloggen voor leden
Op zoek naar God?

Vraagt u zich af wat de kernpunten van het christelijk geloof zijn? Wilt u graag eens met iemand van gedachten wisselen over geloof en leven?

Neem gerust eens contact met ons op voor een persoonlijk gesprek met iemand uit onze gemeente

Verhuur Emmauskerk

De Emmaüskerk in Eindhoven is een sfeervol, karakteristiek gebouw dat naast kerkelijke activiteiten ook voor allerlei andere activiteiten te gebruiken is. Na een grote renovatie is het gebouw helemaal aangepast aan deze tijd. De verschillende zalen zijn uitgerust met moderne voorzieningen (geluid- en lichtinstallatie, beamers e.d.).  Wilt u meer weten over het verhuur van dit prachtig gebouw kijk dan hier voor meer informatie.

Live meeluisteren

Onze diensten worden via internet uitgezonden Klik op bovenstaande afbeelding om direct mee te luisteren.

Of live meekijken

Bekijk via de deze link de dienst live mee, alsof u zelf in de zaal van de Emmaüskerk aanwezig bent. Wel eerst even inloggen voordat u de link volgt.

Kerkdienst meemaken?

Op zondag hebben we  om 10.00 een kerkdienst. U bent van harte welkom!

Lees meer over onze kerkdiensten