Een wekelijks ochtendgebed

In de morgen, HEER, hoort u mijn stem, in de morgen wend ik mij tot u en wacht (psalm 5).

Het ochtendgebed heeft veel ruimte voor stilte en persoonlijk gebed. We steken een licht aan, lezen een Psalm en zijn een moment stil. Er is een gebed voor de dag en we ontvangen de zegen. 

De kracht van woorden

Elke dag ervaren we wat woorden met ons kunnen doen. Ze maken ons blij, dankbaar, boos, verdrietig of machteloos. Woorden van mensen om ons heen, ver en dichtbij. Mooi is het om de dag te beginnen met woorden van God. Als God spreekt doet Hij twee dingen tegelijk: Hij verlicht onze geest en raakt ons hart aan. Augustinus zegt dat we tijdens het gebed ‘ons oor neigen tot de innerlijke stem van God, in de stilte resoneert iets uit de hemel’. Dit luisterend bidden vergt oefening, het is een leerproces. Het is een verrijking, het leert een levenshouding van een onophoudelijk gebed. Wat ons in beweging zet het goede te doen en om Jezus Christus na te volgen.

Het ochtendgebed is een initiatief & samenwerking van de Emmaüskerk (NGK) en ZinInStilte.

Het ochtendgebed wordt geleid door Maaike Landman – van der Wilt. Zij is parttime predikant bij de Unie van Baptisten en daarnaast is ze aan het pionieren in Eindhoven.

U en jij bent van harte welkom.

Wanneer: elke eerste en derde woensdag van de maand (gelijktijdig met de Open Emmaüskerk).
Tijd: van 10.00 uur tot 10.30 uur.
Locatie: in de stilteruimte in de kerkzaal van de Emmaüskerk

Inloggen voor leden
Op zoek naar God?

Vraagt u zich af wat de kernpunten van het christelijk geloof zijn? Wilt u graag eens met iemand van gedachten wisselen over geloof en leven?

Neem gerust eens contact met ons op voor een persoonlijk gesprek met iemand uit onze gemeente

Verhuur Emmauskerk

De Emmaüskerk in Eindhoven is een sfeervol, karakteristiek gebouw dat naast kerkelijke activiteiten ook voor allerlei andere activiteiten te gebruiken is. Na een grote renovatie is het gebouw helemaal aangepast aan deze tijd. De verschillende zalen zijn uitgerust met moderne voorzieningen (geluid- en lichtinstallatie, beamers e.d.).  Wilt u meer weten over het verhuur van dit prachtig gebouw kijk dan hier voor meer informatie.

Live meeluisteren

Onze diensten worden via internet uitgezonden Klik op bovenstaande afbeelding om direct mee te luisteren.

Of live meekijken

Bekijk via de deze link de dienst live mee, alsof u zelf in de zaal van de Emmaüskerk aanwezig bent. Wel eerst even inloggen voordat u de link volgt.

Kerkdienst meemaken?

Op zondag hebben we  om 10.00 een kerkdienst. U bent van harte welkom!

Lees meer over onze kerkdiensten