Het gebouw van de Emmaüskerk is ontworpen door architect L.H.T. Oskam en is op 29 november 1962 in gezamenlijk gebruik genomen door de toenmalige Nederlands-Hervormde kerk en de Gereformeerde kerk. Zo is het gebouw al vanaf het eerste begin een voorbeeld van kerkelijke vernieuwing. Het 'Samen- op- Weg' proces leidde immers pas in 1993 tot een samengaan van hervormden en gereformeerden in de PKN.

De Emmaüskerk heeft een ruime kerkzaal en een grote bijzaal, waar na de diensten koffie gedronken wordt. Voor creches, jeugdwerk en besprekingen staan zes aparte bijzaaltjes ter beschikking.
De markante, 30 meter hoge kerktoren herbergt klokken die zijn gegoten door de Koninklijke Eijsbouts uit Asten. Op zondagochtend is het geluid hiervan te horen.

Het motief van de Emmaüsgangers uit het Lucas-evangelie is op twee plaatsen in het gebouw duidelijk herkenbaar. Ten eerste is de tekst gegraveerd in de zwarte gevelsteen in de entreehal: 'En hun ogen werden geopend, en zij herkenden Hem.' Daarnaast is het tafereel van de Emmaüsgangers te zien in het grote glas-in-lood kunstwerk in de bijzaal (zie foto). De twee groene Emmaüsgangers zijn onderweg op het groene pad, verlicht door de rode zon. Jezus (blauw) gaat met hen mee. 

Sinds 1 september 2014 is de Nederlands Gereformeerde Kerk van Eindhoven de eigenaar van de Emmaüskerk. Gedurende de maanden daarna is er aan het interieur veel gemoderniseerd en opgeknapt. Het resultaat mag er zijn! De kerk heeft nu een moderne, grote keuken en de kerkzaal heeft de beschikking over de benodigde faciliteiten op het gebied van licht en geluid. De kerkzaal biedt plaats aan ca. 400 bezoekers.

Inloggen voor leden
Op zoek naar God?

Vraagt u zich af wat de kernpunten van het christelijk geloof zijn? Wilt u graag eens met iemand van gedachten wisselen over geloof en leven?

Neem gerust eens contact met ons op voor een persoonlijk gesprek met iemand uit onze gemeente

Verhuur Emmauskerk

De Emmaüskerk in Eindhoven is een sfeervol, karakteristiek gebouw dat naast kerkelijke activiteiten ook voor allerlei andere activiteiten te gebruiken is. Na een grote renovatie is het gebouw helemaal aangepast aan deze tijd. De verschillende zalen zijn uitgerust met moderne voorzieningen (geluid- en lichtinstallatie, beamers e.d.).  Wilt u meer weten over het verhuur van dit prachtig gebouw kijk dan hier voor meer informatie.

Live meeluisteren

Onze diensten worden via internet uitgezonden Klik op bovenstaande afbeelding om direct mee te luisteren.

Of live meekijken

Bekijk via de deze link de dienst live mee, alsof u zelf in de zaal van de Emmaüskerk aanwezig bent. Wel eerst even inloggen voordat u de link volgt.

Kerkdienst meemaken?

Op zondag hebben we  om 10.00 een kerkdienst. U bent van harte welkom!

Lees meer over onze kerkdiensten